AWE Nieuwsbrief 2009

 

AweTimes Nieuws Werelden Bewoners Games

dec-2009 Kerstquest 2009 : de deelnemende werelden :

Dit zijn de 16 werelden die deelnemen aan de quest 2009-2010. Zie hier hoeveel questobjecten er per wereld zijn en hoeveel punten er te winnen zijn. Als questspeler kun je de werelden ook een score geven. Wanneer je in de wereld bent, dan zeg je tegen de questbot: rate:x (x= 1 tot 9) waarbij 9 de hoogste score is. Bijvoorbeeld : rate:6 , De score kun je steeds aanpassen door het commando opnieuw in te tikken.

  Werelden   Objecten   Punten   info
  Alive  
1099
34293
   
  AWE  
12
12
   
  Egypt1  
430
3642
   
  EXDS2  
6673
50765
   
  Fantasia  
2496
76163
   
  Fantasi2  
2626

28543

   
  Ivalon  
5333
36665
   
  Mazes  
1689
9767
  Klik hier voor info
  Mystery  
361
4095
   
  Paradiso  
4747
105459
   
  Phobia  
383
20858
   
  Planets  
627
14996
   
  Rainbow  
903
27276
   
  Realmaze  
984
13103
   
  Wicked  
602
18282
   
  Xeberium  
691
21157
   
  Totaal  
29656
  465106    

dec-2009 Registreren voor de kerstquest

Op vrijdag 4 december 2009 start de nieuwe hunt/quest en wordt terug in verschillende werelden georganiseerd en er zijn terug vele prijzen te winnen. Om deel te nemen aan de quest moet je je registreren, en de toeristen die zich registreren krijgen gratis citizenship cadeau gedurende de quest. Je kunt je nu reeds inschrijven en vandaag reeds bewoner worden ....dus vlug doen !!!

Let op ! Ook bewoners moeten zich registeren om deel te nemen aan de quest.

 

Wat moet je hier invullen ?  de naam waarmee je meespeelt (toeristennaam of bewonersnaam) , dan het bewonersnummer (of 0 indien je toerist bent),dan het privilege paswoord (toeristen kiezen hier zelf een nieuw paswoord) ,dan uw echte naam (voornaam en achternaam), uw geboortedatum, het land waar je woont, uw e-mailadres, een geheime zin (als je een prijs wint, dan moet je deze zin doorgeven aan de spelleider). Dun kun je nog aanvinken als je meer info wenst over de quest of indien je nieuwsbrieven wil ontvangen. Tenslotte klik je op : Send.

dec-2009 Bouwwedstrijd in Armorica

Wanneer ? In Armorica is op 4 december een bouwwedstrijd gestart. De bouwwedstrijd eindigt op 31 december.

Hoe deelnemen ? Vraag aan iemand die vetgedrukte letters heeft om een terrein te hebben.(bijvoorbeeld aan Artorius). Dan krijg je meteen een bouwterrein, en kom je ook op het deelnemersbord. Iedere bouwer die deelneemt, krijgt een bouwterrein-eiland van 64 cellen. Men ken zelfs starten met deelnemen tijdens de laatste week van de wedstrijd

Het bouwthema ? bouw een volledig ingericht ijspaleis.

De prijs ? De winnaar krijgt 1 jaar bewonerschap + 1 jaar een wereld , met grootte P20 , voor 10 gelijktijdige bezoekers en toeristentoegang. Waarde : 285 euro.(=28500 credits)

De jury beoordeelt de bouwwerken op 1 januari. Op zaterdag 2 januari om 15u wordt de winnaar bekendgemaakt !

dec-2009 Gotcha, een nieuwe lasergame

Gotcha is één van de nieuwe spelwerelden in AWE , een soort lasergame. De laserstralen zie je niet, maar het werkt op dezelfde manier. Hoe word het spel gespeeld ? Er worden wekelijks 4 games gespeeld op vaste uren, en je zorgt dat je in de wereld aanwezig bent. Eerst kom je binnen in de receptie (ground zero) en en als het spel begint, teleporteert de lasergamebot je naar de arena en heb je 10 seconden tijd om je te verbergen. De arena is niet elke keer hetzelfde : de ene keer zijn het tunnels, de andere keer is het een dorp. Het spel in de arena duurt 3 keer 10 minuten en de bedoeling is dat je in die tijd zoveel mogelijk tegenstanders aanklikt. Wanneer iemand anders jou aangeklikt heeft, dan kun je zelf gedurende 10 seconden niemand klikken.

De speler met de hoogste score wint één maand bewonerschap. Later zal dit via Awexchange gebeuren en zullen dit credits en/of vouchers worden (zie Awexchange).

Op het einde van elk spelletje krijg je een gedetailleerde score van elke speler. Hieronder een voorbeeld :

juli-2009 Landpic

In juni hadden we opnieuw andere winnaars : Witzje was de eindwinnares, gevolgd door Hotfox , Wapsie, Mel en Meda. Op de foto hiernaast op de laatste speldag : na meer dan 2 uur cellen verplaatsen staat Witzje op het punt om haar laatste cel in te nemen. De landpickbot wist al voordien met hoeveel punten Witzje zou eindigen.

Op de foto hiernaast zie je hoe de landpickbot de plaats van het paaltje bepaalt : op de foto hiernaast heeft de speler 4 cellen in zijn bezit (in het blauw). Dan gaat de bot een afstand van 1 tot 9 cellen tellen vanaf deze blauwe cellen (in het bruin), tot dat de bot tot 10 cellen komt (in het groen). Dan kiest de bot willekeurig één van deze (groene) cellen als positie voor het paaltje.

juli-2009 Armorica - bouwwedstrijd

Deze maand organiseert Armorica een wedstrijd waarbij je een wereld kunt winnen.Inschrijven kan tot 17 juli, daarna heb je tot 1 augustus de tijd om "je verhaal om een wereld te krijgen" op een terrein in armorica te verwezenlijken.

Hiernaast : 65n 12w Music Center

juni-2009 Landpic2

Als afwisseling op het spel Landpick, werd op 1 juli Landpick2 gestart. Ditmaal zijn het kubusjes in plaats van zeshoekjes en nu ga je ook de hoogte in : 3-dimensioneel dus. Het spel werkt op dezelfde manier als in Landpick. Hoe het spel werkt kun je lezen op :

http://www.firstsoftware.nl/landpicknl.html

Een nieuwigheid : Als je je bordje niet vindt kun je /bonus intikken.

juni-2009 Landpick

Zonder twijfel de wereld die het meest aandacht trok de sinds deze wereld begin mei opende. Deze p10 wereld is van Fritzr en kreeg hulp van Wilma en Emmanuel bij de verwezenlijking ervan. Het is een strategie spelwereld voor citizens en bij elke game waren meer dan 40 deelnemende citizens.

Hoe het spel werkt kun je lezen op : http://www.firstsoftware.nl/landpicknl.html

Het is een erg hard spel, soms heb je de indruk dat iedereen tegen je speelt, of dat men in groepen tegen elkaar speelt. Maar na 2 games , zien we dat we totaal verschillende winnaars hebben :

spel 1 : Sebastiaan,Robbie,Remco,Rudy and Maya.

spel 2 : Hotfox, Kenneth and Zoe.

Er zijn ook spelstatistieken aanwezig, waar je de sterkte van je tegenstanders kunt zien. Ofwel tik je gewoon in /score om de punten te zien.

mar-2009 Phobia

Sander bouwt aan een nieuwe horror wereld in AWE. Dit keer is er sprake van een science fiction survival horror. Je wordt naar het ruimteschip QV-38 Centurion gestuurd om de verbinding te herstellen tussen het schip en het hoofdkantoor. Eenmaal aan boord ontdek je al gauw dat er niemand meer is.

Het ziet er naar uit dat er geweld is geweest op het ruimteschip. De gangen liggen besmeurd met bloed, brandende vuren en knipperende lichten. De omgevingen zijn donker en zorgen voor een enge sfeer. Langzaam verken je het ruimteschip en al gauw kom je erachter dat je toch niet alleen bent...

De wereld is nog in aanbouw en er is nog geen datum vastgesteld wanneer de wereld zijn deuren opent

 

18-jun-2009 Edsdream : Thema Bouwwedstrijd

Ook is er in Edsdream elke maand een bouwwedstrijd : bouwthema maart : mijn restaurant. Meer info om deel te nemen : op positie 8S 3W. Registeren bij : Adje, Edje , Free, Thirza of Kenneth.


 

30-jan-2009 Edsdream : Avatarshow

Edsdream is sinds januari begonnen met een nieuw succesvol evenement : de avatarshow. Sinds de invoeren van de custom avatar kan men met wat creativiteit heel mooie en/of originele avatars ontwerpen. En dan is het idee opgekomen om een wedstrijd te organiseren.

De juryleden zijn Free, Murdoch, Ritchy en Monique. En op positie 6S 3W worden alle evenementen en info aangekondigd. Ook vind je hier het podium/catwalk waar de avatarshow plaatsvindt.

15-jan-2009 Verslag van de kerstquest 2008

De quest was weer een groot succes er zijn bijna 1000 deelnemers online geweest, waarvan 300 actief hebben mee gedaan. Jammer genoeg kan niet iedereen winnen, de winnaars deze ques waren als 1e Wik, 2e was Free en 3e Numberfive, Van Harte Gefeliciteerd.
Ook alle anderen gefeliciteerd die een prijs hebben gewonnen, de link voor degene die het nog niet weten: http://www.pakjesjacht.nl/PRIJSWINNAARS2008-12a.htm daar kan je zien wie er gewonnen heeft en wat iemand gewonnen heeft. De volgende quest staat in de planning voor de maand mei. Bijzonderheden volgen nog. Er wordt druk gezocht naar sponsors. Hopenlijk is de animo dan weer zo groot, hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Iedereen die mee heeft gewerkt bedankt voor het vele werk!!
 
knuffffkusssss
Thirza