AWE Nieuwsbrief 2009

 

AweTimes Nieuws Werelden Bewoners Games

jun-2009 Interview van Thirza met Nobody (#430)


Nobody kwam 5 jaar geleden in AWE en werd gelijk aangesteld als GK omdat hij al enige ervaring in een andere universum had Zijn echte naam is Maj (voor sommige wel al bekend) en sinds 27 juni 53 jaar.

We weten allemaal dat AWE besmettelijk is, dat blijkt ook hier wel want zijn 2 zoons hebben het ook gespeeld, 1tje is nog actief in AWE. De avatar die hij bijna altijd had was de vlinder, nu heeft hij net als bijna iedereen een eigen CAV.

Op de vraag welke werelden hij leuk vind, moest ie wel even nadenken en op dit moment is toch Landpick een van de winnaars om het spel en de strategie.

Tevens doet de Titanic hem aan vroeger denken, toen er nog geen internet was en je met een bootje naar een eiland kon varen waar je in een wereld kwam waar AWE wel wat op lijkt (de absolute voorloper van de virutele werelden)
Voor de "oudere" computerfreaks die weten misschien nog dat het ging via  *Compuserve*

De sfeer vind hij prima in AWE alleen mist hij een tap met bier in de Portal...:-))

Hij draagt de pen over aan de nieuwste Greeter: Kenneth

Thirza (#390)

mar-2009 Interview van Thirza met Emmanuel (#2)


In 1999 was Emmanuel werkzaam bij Cap Gemini en op zoek naar virtuele werelden, hij vond AW en was gelijk besmet door het AW virus, hij kwam er binnen als toerist en binnen 1 dag was hij bewoner, daar heeft ie gelijk van alles gebouwd en hielp mensen in de portal. Hij is anderhalf jaar Gatekeeper geweest en dat heeft ie met veel plezier gedaan.


Na veel gesprekken met AW heeft hij besloten een eigen Uni te starten voor Europa: AWE(urope). De startdatum is dan ook: donderdag 13 februari 2003 om 11.52 toen is AWE geboren, en uitgegroeid naar een groot succes
Wat als een hobby is begonnen is nu dagelijks werk en naast AWE heeft Emmanuel nog een paar hobbys Sience Fiction (2.500+ boeken) en ook de natuur spreekt hem heel erg aan. Hij heeft een druk leventje omdat ook zijn dochter Lily Rose veel tijd en aandacht opslokt (wat logisch is).


Hij houdt zich bezig met bedrijven, universiteiten en scholen om daar ook 3d te promoten en lezingen en colleges te geven en verder binnen AWE houdt hij zich bezig met de community en de werelden, samen met een aantal mensen. De objecten die in de path staan worden gebouwd binnen AWE door het bouwteam en soms word er een opdracht gegeven om iets speciaals te bouwen.
De favoriete avatar van Emmanuel was andrew maar nu heeft bijna iedereen een CAV dus ook hij.


Over de toekomst van AWE wil Emmanuel het volgende kwijt: opnieuw lanceren van de 3d homepages, er zijn vele verschillende en dat er via het nieuwe systeem  www.awexchange.com ook werelden kunnen worden aangeschaft en er een nieuw credit en winkelsysteem komt dat mensen dingen kunnen aanbieden b.v. modellen of bots die ze zelf gemaakt hebben
Emmanuel wil tot slot nog even kwijt dat hij het leuk vind dat de sfeer goed is in AWE en dat nieuwkomers door anderen geholpen worden en dat ze binnen een paar uur al aan het bouwen zijn

gedaan door Thirza (#390)