AWE Nieuwsbrief 2009

 

AweTimes Nieuws Werelden Bewoners Games

okt-2009 Juna

Ook deze wereld is van Anne (#4131) en is ook nog in aanbouw.

sep-2009 MaLeona

Ook deze wereld van Isabelle(#6620) en is nog in aanbouw , de wereld is begonnen met een nieuw thema , en dat zal Parijs zijn. Op de foto hiernaast de Notre-Dame.

sep-2009 Games01

Games01 is nog steeds in aanbouw. Edje(#4078) en Free(#4125) en hun team hopen om tegen december klaar te zijn met de wereld....

 

juli-2009 Armorica - website

Armorica heeft ook een nieuwe site : http://armorica.8s.nl/

Hier vind je oa een teleporteerbare kaart van Armorica, en je kunt er ook inloggen op een webchat, waarbij je de mogelijkheid hebt om van vanuit deze chat te chatten in Armorica, zonder dat je in AWE ingelogd bent. Verder heb je er een overzicht van de bots, van de kleurcodes, van de (teleporteerbare) eilanden en hun bouwers, van het armorica-team en ook een zoekmachine voor het objectpath.

juli-2009 O-Planet

Otacs (#7211) heeft zijn wereld O-Planet heropend. Het kasteel en de bijbehorende tuinen zijn nog fraaier geworden.

juli-2009 Phantas

Ritchy(#6725) heeft deze wereld geopend met als thema "de 4 elementen" : water, lucht, aarde en vuur. Hier wordt uitgelegd dat iedereen tot één van de 4 elementen behoort. Het geheel speelt zich af boven in de wolken....gewoon Phantastisch !

juli-2009 Phonebot

Begin juli werd in verschillende werelden de phonebot in gebruik genomen, dit onder leiding van DragoWing (#238) (Armorica). De phonebot maakt het mogelijk dat je kunt chatten met bezoekers van de andere werelden , die deel uitmaken van het netwerk van de phonebot. Op die manier is er een betere communicatie en een grote groep chatters. Er zijn nu reeds 9 werelden die meedoen : Armorica, Arlinia, Exds, Exds2, Gotcha!!, Ivalon, Maleona, Planets en Cultures. Later komt Juna er ook bij.

 

juli-2009 Bethel

Na 8 maanden afwezigheid, is de wereld Agape teruggekeerd onder de naam Bethel. Eigenaar Winnetou (#2175) breidde de wereld uit naar een p40. De wereld heeft meer gebouwen en ook meer natuur.

juli-2009 Landpick2

Als afwisseling op het spel Landpick, werd op 1 juli Landpick2 gestart. Ditmaal zijn het kubusjes in plaats van zeshoekjes en nu ga je ook de hoogte in : 3-dimensioneel dus. Het spel werkt op dezelfde manier als in Landpick. Hoe het spel werkt kun je lezen op :

http://www.firstsoftware.nl/landpicknl.html

Een nieuwigheid : Als je je bordje niet vindt kun je /bonus intikken.

jun-2009 Wicked

Adje(#5064) en Wik (#5054)hebben hun heksenwereld vervangen door een hippie-wereld. Voor dezen die de flower power periode willen beleven of herbeleven. . Tijdens de openingsavond werd de ganse avond muziek uit de 70s gespeeld.

juni-2009 London

Na 2 jaar afwezigheid, is deze mooie p20 wereld terug op awe gekomen. Deze wereld was het hoofdthema van de quest van december 2007 met de naam "secret", en we zijn blij dat deze wereld terug is.

jun-2009 VanGogh

Deze wereld stelt Arles voor,een stadje in Frankrijk, maar in de kleuren zoals VanGogh ze weergeven heeft in zijn schilderijen.Verscheidene taferelen uit zijn schilderijen vind je hier dan ook terug.

jun-2009 L'Orange

L'orange is een 3d museum waar je met behulp van webcap schermen verscheidene internetsites kunt bezichtigen, momenteel is gaat het over sites die met VanGogh te maken hebben.

jun-2009 Arlinia

Deze wereld van Vinnie(#5426) is in juni opengegaan en er werd meteen een questspel georganiseerd. Wat opviel waren leuke hobbitwoningen.

mei-2009 Planets

In deze p10 wereld van eigenaar Panne (#4340)zul je geen terrein vinden, want de wereld bestaat uit 4 grote bollen waarop de huizen gebouwd worden. Je kunt naar de andere planeten vliegen met een ruimteschip of een ufo ,hiervoor kun je naar het ruimtestation.

mei-2009 Landpick

Zonder twijfel de wereld die het meest aandacht trok de sinds deze wereld begin mei opende. Deze p10 wereld is van Fritsr(#273) en Wilma (#1263)en ook was er hulp van Emmanuel (#2)bij de verwezenlijking ervan. Het is een strategie spelwereld voor citizens.

Hoe het spel werkt kun je lezen op : http://www.firstsoftware.nl/landpicknl.html

apr-2009 Games01

Deze nieuwe wereld van Edje(#4078) en Free(#4125) gaat volledig over spelletjes. Er is veel voorbereiding aan de gang in deze wereld, en we kijken ook vol verwachting uit naar de opening.

apr-2009 Village

Capt.Jack(#4518),Tessa (#4201), en Enkel(#4268) zijn allemaal familieleden en ze hebben samen deze p30 wereld, die nog in aanbouw is. Een precieze datum van opening van deze wereld is nog niet gekend.

apr-2009 Cultures

Ook in deze wereld is eigenaar Panne(#4340) begonnen met het vervangen van enkele gebouwen door echte foto objecten.

apr-2009 Pretpark

Maya(#1867) is in Pretpark gestart met het bouwen van de virtuele stad Harderwijk. Hiervoor gebruikt ze foto's op de objecten , zodat de stad er als echt uitziet. In de wereld zul je ook een link vinden naar haar site http://www.wolf3d.nl/ waar je ook enkele gratis objecten kunt terugvinden.

apr-2009 Myplace

Na een sluiting gedurende ruim 1 jaar, is deze grote bouwwereld eindelijk terug opengegaan. Andras heeft het programma van de bouwbot gewijzigd, zodanig dat de terreinen van de toeristen terug beschermd zijn. Dit was het geval niet meer sinds de upgrade naar versie 4.1. Vanaf nu kunnen touristen en bewoners terug op hun bouwterreinen gaan bouwen.

apr-2009 Edsdream : dreamradio

Er is een nieuwe site voor radio station Dreamradio. Hiervoor ga je naar de site :

http://www.dreamradio4u2.gt-servers.com/index.html

Je kunt voor de playlist nog steeds terecht op de site :

http://66.7.199.200:8400/

apr-2009 Regina

Aanluitende op de werelden HP3D01, .... : nu reeds worden tests uitgevoerd om in de toekomst voorgebouwde werelden aan te bieden, die meteen gekoppeld zijn aan awexchange. Voorlopig is dit nog in de testfase. Bedoeling zou zou dat je in awechange kunt kiezen voor een voorgebouwde wereld. De werelden zouden dan eventueel ook gratis 1 maand op proef kunnen aangeboden worden, maar dat is nog helemaal niet zeker. Op de foto één van de testwerelden : de wereld Regina.

apr-2009 Xodus

Calmheart (#6571) heeft enkele nieuwe gratis modellen toegevoegd in haar wereld, en deze kun je downloaden om in je eigen wereld te gebruiken (of je toekomstige eigen wereld). Je kunt er een ruim gamma aan gratis objecten terugvinden vlakbij de ingang van de wereld.

mar-2009 HP3D01 - HP3D02 - HP3D03 - HP3D04 - HP3D0

hp3d01, hp3d02, ....enz zijn standaard werelden die door Aw-Europe aangeboden worden, en kunnen gebruikt worden voor een nieuwe wereld, zoals een romeinse wereld, een onderwaterwereld, kantoren, een kampeerterrein enz, en je hebt er extra opties erbij, zoals regen of sneeuw, dag of nacht, geluiden en muziek.

mar-2009 Procyon

Procyon is een p20-wereld van Wil (#4155) en het hoofdthema van deze wereld is Egypte : woestijnen, oases, pyramides, tempels, sfinxen, enz....

 

 

mar-2009 Western

Western is een p30 wereld van MsCactus (#6575) en er zijn een 30-tal thema's aanwezig, zoals een pretpark met diverse attracties , tv studio, een braderie, een jachthut, een conservatorium met onderwaterexcursie,een landbouwbedrijf ...enz. Het centrale thema blijft het westerndorp, met postkantoor, bank, rodeo winkel ,...enz . De mooiste attractie in het dorp is de saloon/dance hall op positie 12N 2W. Alle teleports vind je in het treinstation van het westerndorp, vlakbij groundzero.

 

mar-2009 Maleona

Maleona is een p20 wereld met van Isabelle(#6620)en is een bouwwereld met 45 bouwterreinen van 25cellen. Er is een uitgebreide avatarkeuzelijst in deze wereld.


mar-2009 Ivalon

Ivalon is een p10 wereld van Amy (#5365). In januari was de wereld ingericht als camping, waar men een caravan kon huren en inrichten. In maart is het een clubhotel geworden "club Casablanca". Dit keer heeft de Club zwembaden, welnesscentra bioscoop casino's lobby's en nog véél meer! wil je ook een kamer. Meer info op http://ccasablanca.hyves.nl/

feb-2009 Build-U2

Build-U2 is een p20-wereld van Florsuperbelg(#4986) , en is een bouwwereld met een 60-tal terreinen van 16 cellen. De grootste aandachttrekker is de titanic die op ruim 120 cellen gebouwd is en langzaam gaat zinken nadat je de Titanic aangeklikt hebt.

feb-2009 Wicked

Wicked is de nieuwe wereld van Adje(#5064) en Wik (#5054, en Wik heeft deze p10 wereld gewonnen met de quest van december 2008. In wicked herken je natuurlijk de naam Wik, maar wicked is een engels woord dat slecht, goddeloos en ondeugend betekent, en wicca is tovenarij. En dat is ook het hoofdthema van deze wereld, waar je heksen, tovenaars, monsters , vampieren zult aantreffen, evenals griezelhuizen, skeletten en spoken. De wereld is in dezelfde stijl gebouwd als hun andere werelden Rainbow en Angels. Dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

jan-2009 Phobia

Sander bouwt aan een nieuwe horror wereld in AWE. Dit keer is er sprake van een science fiction survival horror. Je wordt naar het ruimteschip QV-38 Centurion gestuurd om de verbinding te herstellen tussen het schip en het hoofdkantoor. Eenmaal aan boord ontek je al gauw dat er niemand meer is.
Het ziet er naar uit dat er geweld is geweest op het ruimteschip. De gangen liggen besmeurd met bloed, brandende vuren en knipperende lichten. De omgevingen zijn donker en zorgen voor een enge sfeer. Langzaam verken je het ruimteschip en al gauw kom je erachter dat je toch niet alleen bent...

De wereld is nog in aanbouw en er is nog geen datum vastgesteld wanneer de wereld zijn deuren opent

Kerstquest 2008-2009 Enkele werelden die deelnamen ....

Mystery

Mystery is een p30 wereld van Aw-Europe en werd geopend ter gelegenheid van de quest van december 2008. Bedoeling was om in het kasteel binnen te raken en te zoeken naar de kamer van de princes . Meer info vind je http://op.aw-europe.com/Mystery/index.html. Deze site verschijnt ook als je op F7 drukt als je in deze wereld bent.

Toon1

Toon1 is een p10-wereld van AWE die openging ter gelegenheid van de quest van december 2008 en wordt gemaakt met de typische toon-objecten die je in het objectpath van awe kunt vinden. Dus de wereld heeft een cartoon-achtige sfeer die versterkt wordt met een aangepaste melodie. Pinky is dezelfde wereld in grijstinten en met regen.

Cultures

De wereld Cultures nam ook deel aan de kerstquest, waarbij je in de stad Venetië pakjes moest zoeken. In deze zaal moesten de spelers de gerechten uit de italiaanse keuken aanklikken.

De spelers konden ook stemmen voor de deelnemende werelden. Fantasi2 en Cultures hadden de hoogste score : 8.43 punten op 10.