AWE Nieuwsbrief 2009

 

AweTimes Nieuws Werelden Bewoners Games

dec-2009 Awexchange : vernieuwde website

De betaalwebsite van aw-europe , Awexchange is volledig vernieuwd. Voortaan zijn de bedragen uitgedrukt in credits : 1 euro = 100 credits. Ook kun je nu credits kopen, bingokaarten kopen, en ook vouchers kopen : dit zijn waardebonnen die een bewoner kan kopen, en deze voucher kan de bewoner schenken aan een andere bewoner.

juli-2009 Rocking The Metaverse

Hierbij brengen we je op de hoogte van een uniek live en gratis concert dat door Koinup in Activeworlds wordt georganiseerd, met artiesten uit de hele wereld. Koinup is een organisatie die via virtuele omgevingen muziekconcerten wil organiseren. Het optreden vindt plaats op dinsdag 14 juli aanstaande en begint om 19:00 uur Nederlandse tijd.
In de portalwereld AWE heb je een grote zaal met centraal podium en ruimte voor 5000 mensen. Tijdens een concert kan binnen enkele seconden de zaal veranderd worden in een grote dansruimte. Andere informatie :

www.koinup.com/group/virtual-world-music/.

 

jun-2009 Meer mogelijkheden met awexchange

Op de site http://www.awexchange.com/ kun je je eigen rekening (account) openen voor aw-europe : je kunt er geld op storten , en je kunt er betalingen mee doen. De mogelijkheden zijn nu nog uitgebreid :

* met de walliecard (http://wallie.com/ of wallie.nl) : dit is een prepaid kaart die je in winkels kunt kopen, en is in meerdere landen te kope
* per sms : vanuit belgie of nederland
* per telefoon : 0900 : vanuit belgie of nederland
* met ideal (http://www.ideal.nl/) : dit is via internetbankieren enkel in nederland
* via paypal (http://www.paypal.com/) : voor betalingen met een creditcard, is in alle landen mogelijk.

* met bancontact : (binnenkort) : voor internetbetalingen enkel vanuit belgiƫ

Afhankelijk van het type betaling kun je aankopen :

* 7 dagen bewonerschap

* 1 , 3 of 6 maanden of 1 jaar bewonerschap

* een wereld (alle tarieven met alle mogelijke opties)

Je kunt geld storten op awexchange, maar je kunt er ook geld afhalen (cashout) . Want in de toekomst is het de bedoeling dat men ook een webwinkel kan openen op awe.

Doordat er zoveel mogelijkheden bijgekomen zijn, zal de site http://www.awexchange.com/ binnenkort vernieuwd worden.

 

juni-2009 AW versie 5.0

Nu is men reeds de volgende versie van aw aan het uittesten in de beta versie , en er zijn enkele belangrijke verbeteringen op komst : vooreerst zal het mogelijk zijn om ruim 50 avatars met sequences te gebruiken zonder dat het je computer fel doet vertragen, een tweede punt is een opmerkelijke verbetering van de geluidskwaliteit bij voice chat (VOIP), en een derde punt is het feit dat je in de werelden zelf uw eigen computerscherm zult kunnen laten tonen : stel je voor, dat je op deze manier online demos kunt geven over hoe je iets moet bouwen , of online aan toeristen kunt tonen hoe je via awexchange een betaling kunt doen voor lidmaatschap.

18-jun-2009 Conferentie over onderwijs in 3D

Op 18 juni is er een tweede conferentie over onderwijs in 3D , en is oa ook voor spaanssprekende landen. Er wordt onder meer gesproken over de verschillen tussen Secondlife en Activeworlds. Ook aan deze conferentie neemt Aw-Europe deel, en kun je live volgen in de zaal van de wereld AWE.juni-2009 AWEbuild, AWEbots, AWEmodel

Maya is nog bezig met deze werelden op te bouwen, en deze werelden zouden moeten de werelden Beta en Bottest vervangen , die te klein geworden zijn om te tonen en uit te leggen welke de vele mogelijkheden die aw biedt, zeker sinds versie 4.1 en 4.2. : particle emitters, movers , zones, camera , ...enz

20-mei-2009 Metameets bijwonen in AWE

Met de opening van nieuwe portalwereld AWE kan meteen ook online de meetings bijgewoond worden van Metameets, een 3-daagse conferentie die handelt over het gebruik van 3d websites in het heden en in de toekomst. Metameets vond plaats te Amsterdam van 22 tot 24 mei en Activeworlds Europe nam ook zelf deel aan de meeting. Met veel belangstelling kunnen we ook de voordracht volgen die Emmanuel Gruijs, CEO van Aw-Europe, zal geven

05-mei-2009 Nieuwe portal AWE

Op 3 mei werd de AWE portal wereld geopend. Wat meteen opvalt is de reusachtige conferentiezaal en deze wordt ook meteen in gebruik genomen voor het gebruik van conferenties en evenementen.

 

 

feb-2009 Awexchange : betalen per telefoon

Aw-Europe is in november 2008 gestart met Awexchange, hiervoor is er de nieuwe site www.awexchange.com In de vorige nieuwsbrief werd het eerste betalingssysteem besproken, nl. de walliecard. Het tweede betalingssysteem is een telefonisch betalingssysteem, 0900 , dat je kunt gebruiken in Belgiƫ en Nederland. Dit betalingssysteem is ook enkel voor een citizenship van 7 dagen, en kost 2.2 euro. Hiervoor klikt je op de afbeelding met de telefoon.

Daarna krijg je een confirmation page, waarbij je eerst "i agree" moet aanvinken ,om verder te kunnen gaan. Dan krijg je een scherm waar je uw land moet kiezen vanwaar je belt. Na de landkeuze krijg je een telefoonnummer te zien en een code die je tevens moet intikken wanneer je belt , en deze code is telkens anders, wanneer je op deze manier wil betalen. Voor elke verlenging van je citizenship wordt 2.2 euro extra aangerekend op je telefoonrekening.

 

jan-2009 Aw-Europe in 2009

De kerstquest van 2008 is afgelopen en met de prijsuitreiking zijn er talloze werelden bijgekomen. Intussen is Aw-Europe in 2 jaar tijd gegroeid van een 90-tal werelden tot ruim 124 werelden. 

 

Er is ook wat nieuws aan te kondigen voor 2009 : vanaf dit jaar begint men aan de ontwikkeling van een nieuwe Titanic en dit met het oog op het 100-jarig bestaan van de Titanic. Ook hebben de custom avatars hun intrede gedaan , waardoor je ook meer kunt doen (kledij, haar,sieraden....). Ook gaat Aw-Europe verder met het uitbreiden van de betalingsmogelijkheden en met de ontwikkeling van de website Awexchange.